Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Primavara aceasta este despre Valea Prahovei!

Bucurati-va de inceputul primaverii in Romania noastra frumoasa, ce are de oferit privelisti spectaculoase si locuri de vizitat absolut minunate!
Judetul Prahova este situat in partea central-sudica a Romaniei si este invecinat cu judetele Buzau, Brasov, Dambovita, Ilfov si Ialomita. Acesta este probabil unul dintre cele mai frumoase si mai bogate judete din tara noastra in ceea ce priveste obiectivele turistice, aici regasindu-se numeroase statiuni turistice, monumente istorice si arhitecturale impresionante, case memoriale, dar si peisaje naturale spectaculoase.

Valea Prahovei este probabil cea mai cunoscuta zona turistica din tara noastra, ce atrage anual mii de turisti romani si straini. Aceasta se intinde pe teritoriile judetelor Prahova si Brasov si include statiunile Azuga, Breaza, Busteni, Cheia, Paraul Rece, Sinaia, Slanic Prahova (judetul Prahova) si Poiana Brasov, Predeal si Rasnov (judetul Brasov).
In statiunile de pe Valea Prahovei sunt amenajate partii de schi, iar turistii pot urca cu telecabina, din Busteni, in Muntii Bucegi pentru a admira Sfinxul si Babele sau pot vizita Crucea Caraiman, situata pe Varful Caraiman. Pe Valea Prahovei se afla si cateva manastiri importante precum: Manastirea Caraiman, Manastirea Sinaia sau Manastirea Cheia.

Orasul Ploiesti este municipiul de resedinta al judetului Prahova. Localitatea a fost atestata documentar in anul 1503 si a fost ridicata la rang de targ domnesc in jurul anului 1597 de catre Mihai Viteazu.
Orasul adaposteste in prezent numeroase obiective turistice, unele dintre ele unice in tara. Printre acestea se afla: Muzeul National al Petrolului, Muzeul Ceasului, singurele obiective de acest gen din tara si printre putinele din Europa, Casele memoriale ale scriitorilor Ion Luca Caragiale si Nichita Stanescu, Casa Hagi Prodan, o casa-muzeu tipica targovetilor bogati (negustorilor) din secolele XVII – XIX, Halele Centrale din Ploiesti, construite intre anii 1929–1935, pentru a servi drept spatiu de vanzare a alimentelor si Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul, cea mai impunatoare biserica din Ploiesti, construita in prima parte a secolului XX, dar si Parcul Memorial Constantin Stere care adaposteste o Gradina Zoologica.

Parcul Natural Bucegi este situat pe teritoriul judetelor Prahova, Dambovita si Brasov. Acesta a fost infiintat in anul 1974 si a devenit arie protejata de lege in anul 2000, datorita formatiunilor geologice (roci calcaroase, sisturi cristaline) din care este formata, si a biodiversitatii bogate. Aici pot fi intalnite paduri cu arbori foarte vechi si rari, dar si vegetatie specifica zonei montane, ce include si floarea de colt. De asemenea, in parc traiesc si numeroase specii de animale specifice zonei de munte, dintre care amintim doar ursul carpatin, rasul, cerbul lopatar, capra neagra, liliacul cu urechi, cocosul de munte, acvila de munte sau vulturul plesuv.

Situata in Transilvania, Cascada Caraiman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.
Pe versantul opus al Vaii Jepilor, la altitudinea de circa 1700 m, se afla Cascada Caraiman, care are o cadere de apa spectaculoasa, devenind astfel un adevarat monument natural.
Din punctul in care se afla cascada se poate urca spre Cabana Caraiman, aflata la altitudinea de 2.025 metri, loc de unde se deschide o priveliste spectaculoasa asupra intregii vai si asupra Statiunii Busteni.
Un element iesit din comun, care face ca acest varf muntos sa fie atat de cunoscut, este Crucea Eroilor Neamului.
Acest monument a fost ridicat la initiativa Reginei Maria, in memoria ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial. Acesta are o inaltime de 28 metri, putand fi vazut de departe, fiind considerat un simbol al Muntilor Bucegi.
De aici se pot face diferite excursii pana la cabanele Babele, Piatra Arsa, Omul, pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.

Castelul Peles, numit si „Perla Carpatilor”, datorita frumusetii sale, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania. Acesta se afla în Statiunea Sinaia si a fost construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea (intre 1873 si 1914), din dorinta Regelui Carol I, pentru a servi drept resedinta de vara a Casei Regale a Romaniei.
Castelul Peles este unul dintre cele mai importante edificii arhitecturale din Romania, fiind unic in tara noastra, prin valoarea sa istorica si artistica si printre cele mai importante monumente de acest gen din Europa. Castelul regal, ce cuprinde nu mai putin de 160 de camere, a fost declarat muzeu, vizitatorii putand participa la tururi ghidate de prezentare a palatului si a istoriei lui si al Casei Regale a Romaniei.
Pe domeniul Castelului Peles a fost construit, tot din ordinul Regelui Carol I si Castelul Pelisor (intre anii 1899 si 1902) un palat de mici dimensiuni ce servea drept resedinta de vara a principilor mostenitori Ferdinand si Maria. Si acesta a fost transformat in muzeu, fiind singurul in stilul Art Nouveau din Romania. Cea mai vizitata incapere de aici este Camera de aur, incaperea principala a palatului. In acest castel sunt expuse si lucrari artistice ale Reginei Maria. Tot in statiunea Sinaia poate fi admirata si Gara Regala.

Castelul Cantacuzino din statiunea Busteni este un alt monument istoric si arhitectural cu care se poate mandri judetul Prahova. Acesta a fost construit, in stil neoromanesc, in anul 1911, la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Palatul princiar poate fi vizitat de catre turisti, el fiind compus din mai multe sali de o deosebita frumusete, printre care se remarca Salonul Princiar, Vestibulul, Logia, scarile de lemn si marmura, dar si Salonul de Onoare, care adaposteste o colectie, unica in tara, a blazoanelor tuturor familiilor de boieri inruditi cu familia Cantacuzino, dar si picturi de dimensiuni mari reprezentand membrii familiei.
Castelul este inconjurat de o curte ce cuprinde o frumoasa gradina in care sunt amenajate alei, cascade si fantani arteziene, o biserica de lemn, ctitorita de familia Cantacuzino si un turn de vanatoare. De asemenea, turistii ajunsi aici pot vizita si grota antropica de la poalele dealului aflat in fata palatului. Se spune ca din fata palatului se vede cel mai bine crucea de pe Caraiman.

Casa memoriala George Enescu a celui mai important muzician si compozitor roman, George Enescu, este un alt obiectiv turistic important aflat din statiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei.
Aceasta casa a fost construita de catre compozitorul roman intre anii 1923 si 1926, din bani castigati din primul sau turneu in America. Acesta a locuit in ea pana in anul 1946, cand a parasit Romania, donand apoi casa Statului Roman, in anul 1947, pentru a deservi drept loc de recreere pentru artisti.
Casa lui Enescu de la Sinaia devine muzeu abia in anul 1995. Aceasta este compusa din mai multe incaperi in care pot fi admirate obiecte personale ale compozitorului roman.

Vizitati cele mai frumoase obiective turistice din Romania numai alaturi de Inchirieri Masini Ploiesti, ce va pune la dispozitie o gama larga de masini in cele mai sigure conditii, pentru aventuri de neuitat!

| Tag-uri: , , , , , , , , , , , , |

Noutati

Ultimele noutati in domeniul rent a car inchirieri masini le gasiti doar aici.

| Tag-uri: , , |

Bacau

Inchirieri Masini Bacau – ofera servicii de rent a car in aerportul Bacau, inchirieri auto in orasul Bacau si in tara.

La cerere, autoturismele rent a car pot fi preluate si/sau predate la aeroportul Henri Coanda – Otopeni sau aeroportul Aurel Vlaicu – Baneasa contra cost.

Oferim spre inchiriere o gama variata de masini de inchiriat, auto de inchiriat incepand de la clasa economica, pana la clasa lux dar si o gama variata de 4×4 si suv-uri cu toate dotariile de siguranta, gata sa satisfaca cei mai exigenti clienti fie persoane fizice sau persoane juridice.

Citeste mai departe

| Tag-uri: |

Timisoara

Inchirieri Masini Timisoara – ofera servicii de rent a car in aerportul Timisoara, inchirieri auto in orasul Timisoara si in toata Romania.

La cerere, autoturismele rent a car pot fi preluate si/sau predate la aeroportul Henri Coanda – Otopeni sau aeroportul Aurel Vlaicu – Baneasa contra cost.

Oferim spre inchiriere o gama variata de masini de inchiriat, auto de inchiriat incepand de la clasa economica, pana la clasa lux dar si o gama variata de 4×4 si suv-uri cu toate dotariile de siguranta, gata sa satisfaca cei mai exigenti clienti fie persoane fizice sau persoane juridice.

Citeste mai departe

| Tag-uri: |

Inchirieri masini Tulcea

Inchirieri Masini Tulcea – ofera servicii de rent a car in Tulcea, inchirieri auto in orasul Tulcea si in tara.

La cerere, autoturismele rent a car pot fi preluate si/sau predate la aeroportul Henri Coanda – Otopeni sau aeroportul Aurel Vlaicu – Baneasa contra cost.

Citeste mai departe

| Tag-uri: |

Inchirieri masini Prahova

Inchirieri Masini Ploiesti Prahova – ofera servicii de rent a car, inchirieri masini, inchirieri auto in orasul Ploiesti si in tara.

Oferim spre inchiriere o gama variata de masini de inchiriat, auto de inchiriat incepand de la clasa economica, pana la clasa lux dar si o gama variata de 4×4 si suv-uri cu toate dotariile de siguranta, gata sa satisfaca cei mai exigenti clienti fie persoane fizice sau persoane juridice.

La cerere, autoturismele rent a car pot fi preluate si/sau predate la aeroportul Henri Coanda – Otopeni sau aeroportul Aurel Vlaicu – Baneasa.

Toate autovehicolele din frota noastra de rent a car sunt dotate cu cauciucuri de iarna si la cererere oferim si lanturi de zapada si suporturi de sky.

Inchirieri Masini Ploiesti Prahova, ofera pentru clientii nostri optiuni pentru a inchiria scaun de copil si sistem de navigatie GPS cu hartile actualizate pentru toate drumurile principale si secundare din Romania.


View Larger Map

| Tag-uri: , , |

Balet Romania

Balet Romania

O alta filosofie, o altfel de atitudine
– Alexandru Marinescu

Balet Romania reprezinta primul site din Romania dedicat baletului si muzicii clasice, stirilor si evenimentelor nationale si internationale din lumea baletului.

  • Aici puteti asculta si vedea concerte integrale dedicate unor mari compozitori.
  • Aici este locul in care copiii se pot bucura de asemenea de magica lume a povestilor!

Un demers pentru Romania, un demers pentru arta si pentru valori, un loc pentru elite si scolile de balet!

Citeste mai departe

| Tag-uri: , , |

Web design Ploiesti

EWEB INFOPRO SRL este o companie de web design din Romania, cu sediul in Ploiesti, specializata in creare de site-uri web profesionale, optimizare si promovare site-uri web, programare web. Puteti gasi intreaga oferta de servicii de web design in Ploiesti pe website-ul: http://www.eweb-infopro.ro/

Web design Ploiesti ofera pachetul turism pentru cei care doresc sa isi mareasca vizibiliatea firmei lor de rent a car, pensiuni sau hotel cu un website realizat de caliate. Pachet-ul magazin online este detinat tuturor firmelor care doresc sa isi extinda vizibilitatea in toata tara si chiar si peste hotare, care vand prin intermediul unei platforme de ecommerce produsele care le detin. Totodata daca aveti un website cu o anumita vechime si doriti un nou design cu ultimele tehnologii in domeniu, va invitam la firma noastra de web design in Ploiesti la adresa de mai jos si cu siguranta ca nu veti regreta ca ne-ati ales. Adresa firmei de web design Ploiesti – EWEB INFOPRO SRL este: Soseaua Nordului, nr 2, bl. 201, ap. 35 Ploiesti

| Tag-uri: |